Falafelskål uden affald

Vegansk falafel bowl med stegte kikærter

2 servering
30 MIN
Intermediate

Ingredienser

1 pakke Hälsans Kök falafel
125 g quinoa (3 farver)
100 g cherrytomater
1 hoved baby romainesalat
1 stor gulerod
1 avocado
1 rødløg
1 lime
2 spsk granatæblekerner
1 spsk tahin
1 dåse kikærter (130 g drænet vægt)
ca. 200 ml solsikkeolie, eller anden neutral olie
1 spsk za'atar (mellemøstlig krydderiblanding)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Tilberednings instruktioner

1. Lav dressingen

Dræn kikærterne, gem væsken. Pisk 3 store spiseskefulde af kikærtevæsken med håndmikseren og tilsæt solsikkeolien dråbe for dråbe, indtil der er dannet en mayonnaise (jo mere olie du tilsætter, jo tykkere bliver saucen). Rør derefter tahinen i og smag til med salt, peber og citronsaft.

2. Steg kikærterne på panden

Skær rødløget i ringe og drys rigeligt med limesaft for at marinere. Steg kikærterne i lidt olie på en pande og drys med za'atar.

3. Kog quinoaen

Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Du kan bruge den lun eller afkølet efter din egen smag.

4. Skær grøntsagerne

Skær guleroden i tynde strimler eller skær den med en 'spiral' skærer. Skær avocadoen i skiver eller tern. Halver cherrytomaterne.

5. Steg falaflerne og saml salaten

Steg falaflen gyldenbrun på alle sider efter anvisningen på pakken. Fordel lidt salat i skålene og del quinoa, grøntsager og falafel rundt omkring heri. Pynt med granatæblekernerne og server med tahinmayonnaisen. Opbevar resterne af tahinmayonnaise i køleskabet til senere brug.

Næringsindhold
Nærringsmæssigt information

Per Serving

Kulhydrater
112.4 gram
Energi
978.2 kilokalorier
Fedtstoffer
46.8 gram
Protein
29.5 gram