Falafelskål uden affald

Vegansk falafel bowl med stegte kikærter

Serving 2 servering
Varighed 30 MIN
Sværhedsgrad Intermediate

Ingredienser

1 pakke Hälsans Kök falafel
125 g quinoa (3 farver)
100 g cherrytomater
1 hoved baby romainesalat
1 stor gulerod
1 avocado
1 rødløg
1 lime
2 spsk granatæblekerner
1 spsk tahin
1 dåse kikærter (130 g drænet vægt)
ca. 200 ml solsikkeolie, eller anden neutral olie
1 spsk za'atar (mellemøstlig krydderiblanding)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Vegansk falafel bowl med stegte kikærter

Denne veganske Hälsans Kök Falafel bowl kan laves med rester af grøntsager og vil smage lækkert med din egen hjemmelavede tahin mayonnaise. En vegetarisk opskrift, som kan laves lige efter præferencer og grøntsager fra køleskabet.

Tilberednings instruktioner

1. Lav dressingen

Dræn kikærterne men gem væsken fra dåsen. Pisk 3 store spiseskefulde af kikærtevæsken med håndmikseren og tilsæt solsikkeolien dråbe for dråbe, indtil der er dannet en mayonnaise. Bemærk: jo mere olie du tilsætter, jo tykkere bliver saucen. Rør derefter tahinen i og smag til med salt, peber og citronsaft.

2. Steg kikærterne på panden

Skær rødløget i ringe og drys rigeligt med limesaft for at marinere. Sideløbende steges kikærterne i lidt olie på en pande og drys med za'atar.

3. Kog quinoaen

Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Du kan bruge den lun eller afkølet, så tilpas det efter din egen præferencer.

4. Skær grøntsagerne

Skær guleroden i tynde strimler eller skær den med en 'spiral' skærer. Skær avocadoen i skiver eller tern. Halver cherrytomaterne.

5. Steg falaflerne og saml salaten

Steg falaflen gyldenbrun på alle sider efter anvisningen på pakken. Fordel lidt salat i skålene og tilføj derefter quinoa, grøntsager og falafel i skålene. Pynt med granatæblekernerne og server med tahinmayonnaisen. Opbevar resterne af tahinmayonnaise i køleskabet til senere brug.

Server og nyd. Velbekomme!

chef_cooking

MADLAVNINGSTIPS

Stop spild af mad!
Det perfekte måltid til at tømme dit køleskab; du kan bruge enhver form for grøntsag, der er tilbage i dit køleskab til denne skål, så du ikke behøver at spilde nogen grøntsager. Udover det er tahinmayoen en god måde at bruge kikærtevæsken på i stedet for at smide den ud.
Næringsindhold
Nærringsmæssigt information

Per Serving

Kulhydrater
112.4 gram
Energi
978.2 kilokalorier
Fedtstoffer
46.8 gram
Protein
29.5 gram