Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Undrer du dig over noget? Vi har svarene

Køkkenhygiejne

Hvordan kan jeg best lagre hagegourmetprodukter?

Produktene skal transporteres og oppbevares i henhold til kravene på etiketten til de er klargjort. 

Hvordan tilberede rettene dine i det beste matlagingsmiljøet?

Tørk av / klargjør overflater før du begynner å lage mat: Rengjøring av matlagingsmiljøet er viktig,  da det bidrar til å fjerne smuss, bakterier eller bakterier som kan være tilstede på overflaten av kjøkkenbenkeplater, bord eller kokeapparater. Sørg for å tørke dem med en klut med såpe. 

 

Vask hendene før tilberedning: Hendene dine kommer i kontakt med mange overflater, og kan lett samle bakterier og andre bakterier. Vask hendene før du begynner å lage mat med varmt vann og såpe i minst 20 sekunder. 

 

Hold produktet i sin originale lukkede emballasje til du begynner å lage mat: dette vil holde produktet i sin beskyttede atmosfære og klar til å bli tilberedt! 

 

Sørg for å sjekke utløpsdatoen før du begynner å lage mat og bare consum e-produkter som ikke er utløpt. 

 

Ta vare på pakken for matlaging referanse for å sikre at du kan se på tilberedningsinstruksjonene når som helst og tilberede produktet riktig. 

 

Ulike typer mat krever forskjellige tilberedningsmetoder. Derfor er det viktig å følge tilberedningsinstruksjonene på emballasjen for å sikre at du tilbereder maten riktig. Ta en titt på produktsidene våre for å se det ideelle  produktresultatet. 

 

Ikke del redskaper mellom rått kjøtt, fjærfe, sjømat, egg og forskjellige typer mat: Bruk av et annet skjærefjøl og kniv for rått kjøtt, fjærfe og sjømat kan forhindre krysskontaminering med andre matvarer som grønnsaker.  

 

Forbered hagegourmetproduktet separat: For å sikre at du tilbereder produktene våre trygt til perfeksjon, er det best å tilberede dem i en separat panne etter tilberedningsinstruksjonene på pakken og deretter innlemme dem i den deilige kreasjonen din. 

 

Ikke varm opp rester mer enn en gang og konsumer innen en dag: Rester bør oppbevares i kjøleskapet og varmes opp riktig for å sikre at de er trygge å spise. 

Kan jeg tilberede et produkt ved hjelp av en annen tilberedningsmetode?

For å sikre at produktet tilberedes trygt til  perfeksjon og at integriteten til smaken og teksturen opprettholdes, følg tilberedningsinstruksjonene som følger med. 

Kan jeg spise produktet mitt etter utløpsdatoen?

Nei, du bør ikke spise produktet etter utløpsdatoen.  

Produkter

Er Hälsans Kök produkter veganske?

Størstedelen af vores produkter er veganske. Både på emballagen samt hjemmesiden kan du se, om et produkt er vegansk, ovo-vegetarisk eller lacto-ovo-vegetarisk. Under hjemmesidens produktkategori kan du desuden filtrere efter veganske produkter. 

Er Hälsans Kök produkter glutenfrie?

En del af vores produkter indeholder ikke tilsat gluten (eksempelvis Pulled, Filét stykker og Sensational Sausage), men alle vores produkter kan indeholde spor af gluten. Det er desværre ikke muligt at holde produktionen af vores glutenfrie produkter helt adskilt fra produktionen af vores produkter, der indeholder gluten. Husk derfor altid at tjekke emballagen for nyeste informationer omkring ingredienser, som er anvendt i produktet.

Hvordan skal jeg tilberede Hälsans Kök produkter?

Tilberedningsmetoden samt tiden for tilberedningen af produktet fremgår på emballagen. Mange af vores produkter kan tilberedes i ovnen, på en stegepande, i mikrobølgeovnen og nogle af dem er også mulige at tilberede på grillen. Er du sulten efter inspiration til opskrifter så tag et kig i vores opskrift-univers her på hjemmesiden. 

Kan Hälsans Kök produkter tilberedes på grillen?

Hälsans Köks Sensational Burger og Sensational Sausage egner sig godt til grillen, idet grillen giver dem en lækker grill smag. Se instruktioner til tilberedning på emballagen af produktet. 

Hvor bliver Hälsans Kök produkter produceret?

De fleste af vores produkter fremstilles på vores fabrik i Krupka i Tjekkiet, og vores nyeste produktionsanlæg ligger i Serbien.

Hvad består Hälsans Kök produkter af?

De fleste af vores produkter indeholder soya- og hvedeproteiner. Vi bruger en bred vifte af grøntsager, bælgfrugter og korn. For at give den gode smag tilføjer vi krydderurter, samt krydderier til vores opskrifter. Er du interreseret i et specifikt produkt anbefaler vi at læse på bagsiden af emballagen. 

Hvad er methylcellulose og hvorfor bruger i det i nogle af jeres produkter?

Methylcellulose er et plantebaseret fibre, som vi bruger, som erstatning for æg i nogle af vores produkter. En lille mængde af methylcellulose hjælper med at binde alle ingredienserne sammen, hvilket giver produktet en fasthed og holder produktet saftigt.

Soya

Hvorfor bruger i soya i jeres produkter?

Vi bruger soya protein fordi det er et komplet protein. Dette betyder, at produktet indeholder alle de essentielle aminosyrer, som vores kroppe ikke selv kan danne, og som vi må have tilført igennem maden. 

Er den soya i bruger i jeres produkter fremskaffet bæredygtigt?

Alle Hälsans Kök leverandører  er verificeret i henhold til vores Responsible Sourcing Standard, som er udarbejdet af vores moderselskab Nestlé. Alle vores leverandører - inklusiv soyabønne producenter og forhandlere - skal opfylde disse krav, samt respektere menneskerettighederne og sørge for, at alle råvarer, der forhandles, aldrig bidrager til rydning af skovarealer.

I tillæg til dette er Nestlé medlem af 'The Round Table on Responsible Soy' (RTRS) - et initiativ med flere interessenter, hvis mål er at opretholde en global dialog omkring økonomisk bæredygtighed, social retfærdighed og miljøvenlig soyaproduktion.

Er den soya i bruger i jeres produkter genmodificeret?

Nej, vi bruger "Identity Preserved" ikke-genetisk modificerede soyabønner. "Identity Preserved" soyabønner garanterer, at sojabønnerne forbliver ikke-genetisk modificerede igennem hele forsyningskæden. 

Hvordan bearbejder Hälsans Kök soya bønnerne i fremstillingen af sine produkter?

Vi anvender soya protein (Textured Soy Protein, TSP) som ikke er genmodificeret (ikke-GM). TSP er et soya protein som kommer fra soya bønner der er affedtet, trykkogt og tørret. Denne behandling giver produktet en konsistens som minder om kød. TSP smager i sig selv af ganske lidt, hvilket gør den til en spændende ingrediens, fordi vi kan tilføje krydderier og urter for at skabe et vældigt smagsrigt produkt. 

Bæredygtighed

Hvorfor bruger I plastik i jeres emballage?

Vi benytter os af plast fordi vi endnu ikke har fundet et bedre alternativ, der kan garantere fødevaresikkerheden for produktet.

Vi har et nært samarbejde med 'The Institute of Packaging Sciences'. Hälsans Kök og vores moderselskab Nestlé arbejder aktivt på at finde miljøvenligt emballage, hvor vi kan føle os 100% sikre i, at vi kan garantere for vores produkters fødevaresikkerhed.

Er jeres emballage genanvendeligt?

Ja, hvis det bliver sorteret i de rigtige skraldespande.

Vores produkter, der skal ligge på køl, er pakket i en plastbakke og forseglet med en plastfolie, begge disse dele skal genbruges som plast. Disse produkter har også et pap beslag, hvor vi skriver information såsom produktnavn, ingredienser osv. Denne del skal sorteres som pap/papir.  

Vores frosne produkter findes med 3 forskellige emballage-typer: 

1. Plastbakke svarende til den, vi bruger til vores produkter på køl. Den er forseglet med plastfolie som skal sorteres som plast. Bakken har et pap beslag, hvor vi skriver information om produktnavn, ingredienser osv. Det skal sorteres som pap/papir. 

2. Papemballage, disse skal genbruges som pap/papir. 

3. Poser, disse skal genbruges som plast. 

 

Vi har designet vores emballage så det nemt kan blive genanvendt og få et andet liv:

1. Der findes forskellige typer plastik, og vi er endt med at benytte Polypropylen (PP-plast), fordi dette materiale er nemmere at genanvende i de lande, hvor vi sælger størstedelen af vores produkter.

2. Pappet vi bruger er lavet af træ, som kommer fra bæredygtige skove i Europa.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?