Brændt blomkål med falafel

Ristet blomkål med vegetarkugler

4 servering
43 MIN
Intermediate

Ingredienser

Hälsans Kök plant-based balls
1 stort helt blomkål
100 g granatæblekerner eller 1/2 frisk granatæble
2 til 3 spsk færdiglavet harissa
2 spsk (vegansk) yoghurt + ekstra til saucen
25 g ristede hasselnødder
25 g pistacienødder
1 spsk ristede sesamfrø
1 spsk korianderfrø
1 tsk anisfrø
1 tsk fennikelfrø
1 tsk tørret oregano
rødbeder (til pynt)
koriander (til pynt)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Tilberednings instruktioner

Bring en stor pande (ca. 1/3 fuld) med vand og lidt salt i kog for at koge blomkålen. Fjern bladene fra blomkålen.

Sænk forsigtigt hele blomkålen (stilksiden ned) i det varme vand, bring det i kog og kog i cirka 8 minutter. Sørg for ikke at overkoge blomkålen. Bland imens harissaen med yoghurten. Tag forsigtigt blomkålen af gryden med en hulske og lad det dryppe godt af og køle af.

Gnid generøst blomkålen med harissa/yoghurt-blandingen og læg den på et ovnfast fad. Forvarm ovnen til 180℃, mens du forbereder ingredienserne til 'dukkah'en.

Dukkah: knus sesamfrø, korianderfrø, anisfrø og fennikelfrø med en morter og støder og bland det med den tørrede oregano. Smør nødderne med den flade side af en kokkekniv og hak dem groft. Rist dem ved middel varme i en stegepande og lad dem køle af. Kværn dem lidt finere i morteren og bland det med resten. Du kan tilføje lidt salt til 'dukkah'en efter din egen smag.

Sæt blomkålen i ovnen og lad den stege gyldenbrun i 10 til 15 minutter. Tjek efter 10 minutter, og øg eventuelt temperaturen. Det kan være et ristet look, men ikke brændt, der gør harissaen bitter. Gennembor blomkålen med en kniv for at se om den er færdig.

Steg vegetarkuglerne efter anvisningen på pakken.

Fordel lidt salat på serveringsfadet og læg blomkålen ovenpå. Læg kuglerne rundt om og pynt med granatæblekerner, dukkah, rødbedegrønt og koriander.

Næringsindhold
Nærringsmæssigt information
Per Serving
Energi
335.8 kilokalorier
Protein
24.3 gram
Kulhydrater
34.3 gram
Fedtstoffer
13.5 gram